Pyszny sosik z grzybów lesnych

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby leśne

    1 kg
  • masło

    3 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • natka

    1 pęczek
  • śmietana

    500 ml
  • mąka

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby oczyszczamy, przebieramy, myjemy pod bieżącą woda i osuszamy, kroimy w mniejsze kawałki. Na patelni rozpuszczamy masło. Wrzucamy na masło grzyby i podsmażąmy je pod przykryciem ok 10 min. W tym czasie myjemy, osuszamy natke i siekamy ją - dodajemy do grzybów. W śmietanie rozprowadzamy make i dodajemy do grzybów. Sos gotujemy jeszcze kilka minut aż zgęstnieje. Doprawiamy do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorota20w 08.10.2012 08:51
dziekuję :)
Kekerboom 07.10.2012 22:25
super
justys759 07.10.2012 22:10
bardzo lubię sosy grzybowe mmm pycha!
emeslive 07.10.2012 22:05
Pyszny przepis, uwielbiam grzybowy sos do mięs i klusek.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat