EWI

PYSZNY SMALCZYK

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • smalec

    2 KOSTKI
  • kiełbasa cienka

    0,5 KG
  • cebula

    1
  • Kucharek przyprawa do potraw

    DO SMAKU
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

KIEŁBASĘ I CEBULĘ KROIMY W KOSTKĘ I SMAŻYMY. SMALEC ROZTAPIAMY, DODAJEMY PODSMAŻONĄ KIEŁBASKĘ I CEBULĘ I KUCHAREK DO SMAKU (OK 1-2 ŁYŻEK).
NASTĘPNIE ZLEWANY PRZYGOTOWANY SMALCZYK W POJEMNIKI-JA WLEWAM DO POJEMNIKÓW ZAMYKANYCH. ODSTAWIAMY W CHŁODNE MIEJSCE. GDY ZGĘSTNIEJE MOŻEMY SMAROWAĆ CHLEBEK (NAJLEPIEJ JESZCZE CIEPŁY).
SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
EWI 28.03.2012 13:39
Właśnie wczoraj robiłam smalczyk specjalnie dla mojego męża. On go uwielbia.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat