Pyszny schab w sosie własnym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1,5 kg
  • czosnek

    2 ząbki
  • cebula

    1/2
  • bulion

    1/2 szklanki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • woda

    4 łyżki
  • rozmaryn

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab natrzyj przyprawami. Brytfanne wyłóż folią aluminiową i włóż schab. obłóż go plasterkami czosnku i cebuli. Szczelnie zawiń folią aluminiową. Piec w piekarniku ok 2 godzin.

Sos do schabu
Po upieczeniu schabu delikatnie otwórz folię i zlej powstały sos do rondelka. Przypraw bulionem w płynie. Zagotować i zagęścić 1 łyżka mąki ziemniaczanej rozmieszanej w małej ilości wody.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 03.10.2013 00:32
pyszne miesko
Magda24 14.01.2013 17:10
naprawdę wygląda pysznie
Mysiunia 16.08.2012 09:21
Przepięknie wygląda! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat