Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszny schab w sosie własnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
czosnek 2 ząbki
cebula 1/2
bulion 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
woda 4 łyżki
rozmaryn do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszny schab w sosie własnym

Schab natrzyj przyprawami. Brytfanne wyłóż folią aluminiową i włóż schab. obłóż go plasterkami czosnku i cebuli. Szczelnie zawiń folią aluminiową. Piec w piekarniku ok 2 godzin.

Sos do schabu
Po upieczeniu schabu delikatnie otwórz folię i zlej powstały sos do rondelka. Przypraw bulionem w płynie. Zagotować i zagęścić 1 łyżka mąki ziemniaczanej rozmieszanej w małej ilości wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 03.10.2013 00:32
pyszne miesko
Magda24 14.01.2013 17:10
naprawdę wygląda pysznie
Mysiunia 16.08.2012 09:21
Przepięknie wygląda! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak