pyszny a`la strogonoff z indyka...

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso gulaszowe z indyka

    1 kg
  • mąka pszenna

    4 łyżki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    2 łyżki
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • cebula

    1 duża
  • pieczarki

    30 dag
  • ogórki kiszone

    4 średnie
  • papryka czerwona

    1 mała
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • olej rzepakowy

    1/4 szklanki
  • woda

    3 szklanki
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - pyszny a`la strogonoff z indyka... foto
mięso indyka kupiłam już pokrojone na strogonoffa, mięso zamarynowałam na całą noc kucharkiem, paprykami w proszku, czosnkiem, przyprawą w płynie, następnie na gorącym oleju obsypane mąką podsmażyłam na złocisto co jakiś czas mieszając, przełożyłam na talerz
Krok 2 - pyszny a`la strogonoff z indyka... foto
do tłuszczyku po mięsie wsypałam cebulę pokrojoną i zeszkliłam, wsypałam pieczarki i podsmażałam z 2 minuty na większym ogniu, wsypałam pokrojone ogórki z papryką, kostkę rosołową, podsmażałam z 2 minuty mieszając
Krok 3 - pyszny a`la strogonoff z indyka... foto
wsypałam mięso, wlałam wody, wymieszałam, pod przykryciem na średnim ogniu dusiłam do miękkości mięsa z 30 minut, na koniec posypać natką pietruszki - gulasz jest syty, smaczny i można podać z czym się lubi...............SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 07.06.2016 11:49
smacznie wygląda
fotoviderek 26.12.2015 23:41
Lubię takie dania :)
Renata9 26.12.2015 16:11
Smaczne jedzonko :-)
Małgorzata Pin 26.12.2015 15:28
Porządne, smakowite danie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat