Pysznie nadziane papryki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryk ( kolor dowolny )

    6
  • Farsz:

  • ugotowanego mięsa

    350 g
  • z kury ( z rosołu )

  • cebula

    1
  • ( bardziej rozwinięte )

  • ugotowane marchewki z rosołu

    2
  • topionego serka

  • ( mocno schłodzonego )

  • garść kiełków brokuła

  • Kilka gałązek rozmarynu

  • kilka galazek natki pietruszki

  • sól do smaku

  • olej

    kilka łyżek
  • ryż ugotowany

    300 (na sypko)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pysznie nadziane papryki foto
Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić i też pokroić w kostkę. Oba te składniki wrzucić na patelnie z rozgrzaną niewielką ilością oleju i podsmażyć. Następnie mięso i marchew także pokroić w kostkę a ser zetrzeć na tarce lub pokroić. Ryż wyspać do miski, do ryżu wrzucić pokrojone składniki, podsmażone pieczarki z cebulą, posiekaną natkę i rozmaryn oraz kiełki. Dodać przyprawy do smaku i wymieszać farsz.
Krok 2 - Pysznie nadziane papryki foto
Papryki umyć, ściąć górne części robiąc wieczka. Napełnić papryki farszem, zakryć wieczkam
Krok 3 - Pysznie nadziane papryki foto
i układać je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym margaryną. Naczynie zakryć pokrywką i piec papryki 25-30 minut od momentu zgaszenia się lampki oznaczającej osiągnięcie temperatury 190 stopni.
Krok 4 - Pysznie nadziane papryki foto
Papryki spożywać na gorąco np z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ZEWA 07.02.2014 21:09
i sa pyszne, polecam :)
mirecka12 06.02.2014 12:46
wygląda pysznie, bardzo ciekawe połączenie
ZEWA 19.01.2014 13:22
serka topionego 100 g ( nie zapisało mi, sorki )
Katarzyna/kate1980 18.01.2014 22:12
świetnie wyglądają
Edith85 17.01.2014 21:45
mniam, chętnie zjadłabym taką jedną papryczkę :)
paulina2157 17.01.2014 16:43
a ile tego serka topionego i czy śmietankowy czy jakiś konkretny smak? Zdjęcie główne jak zwykle pierwsza klasa;) a całość apetyczna ;)
artur7 17.01.2014 16:03
rewelka poprostu
Joannasz3190 17.01.2014 15:04
Pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat