pysznie chrupiące bułki grahamki...

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna typ 500

    2,5 szklanki pełne
  • mąka

    2 szklanki/graham
  • drożdże świeże

    30 gram
  • woda ciepła

    380 ml
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól

    1 łyżeczka
  • olej rzepakowy

    3 łyżki
  • płatki owsiane

    - ile potrzeba
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

drożdże rozkruszyć do misy robota i zalać je ciepłą wodą, wsypac cukier, zostawić na 10 minut

wsypać obie mąki, sól, olej i hakiem robota wyrabiać z 10 minut, zostawić przykryte do wyrośnięcia na 1 godzinę

ciasto kilka razy wyrobić i formować kule na bułki, obsypac je zmielonymi płatkami owsianymi i kłaść na blachę z papierem do pieczenia

naciąć bułki wzdłuż nożem i zostawić na 20 minut

piekarnik nagrzany 200C, grzanie góra/dół, 2 poziom - bułki piec 20 minut, następnie nastawić termoobieg i piec dalej 10 minut, zostawić do wystudzenia na kratce

bułki są pyszne, chrupiące i o niebo lepsze od kupnych................SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula191919 25.05.2015 22:28
Z chęcią je zrobię u siebie w domu.
iziona 19.05.2015 18:31
Dla mnie nie ma nic lepszego jak domowe pieczywko
asiczekz 19.05.2015 11:10
apetycznie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat