Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszne udka miodowo-piwne

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka całe 4 szt
cebula biała 1 szt
miód prawdziwy 2 łyżki
piwo 1/2 szkl
sól do smaku
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne udka miodowo-piwne

Udka umyć, osuszyć, oprószyć solą, pieprzem i imbirem, schować do lodówki na godzinę. Cebulę pokroić w krążki, ułożyć na udkach. Miód wymieszać z piwem i zalać udka. Piec ok 45 min w temp 180 st, w czasie pieczenia polewać mięso wytworzonym miodowo-piwnym tłuszczykiem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 02.01.2014 14:24
takich nie jadłam
olkaaa 14.12.2013 18:54
bardzo fajne
Milka100 19.11.2013 10:02
pychotka pałeczki
marcia7 18.11.2013 14:57
faktycznie pyszne
Laila2786 18.11.2013 13:22
fajne połączenie smaków, takie udeczko musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak