Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszna tofucznica

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tofu
cebula
pomidor
szynka
oliwa
sól i pieprz
kurkuma
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszna tofucznica

Zawsze mnie ciekawiło jak smakuje tofu. W końcu postanowiłam się przekonać. Oczywiście samo bez przyrządzania smakuje jak podeszwa od buta, ale jak się je usmaży to jest przepyszne. Tofucznica skradła moje serce. Idealny pomysł na śniadanie.

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewam oliwę, wrzucam pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Szynkę kroję w paseczki i wrzucam do zeszklonej cebuli i chwilę smażę.

Pomidory sparzam, obieram ze skórki, kroję na mniejsze kawałki i wrzucam na patelnię. Smażę kilka chwil, mieszając.

Po tym czasie wkruszam tofu. Przyprawiam solą i pieprzem, dodaję odrobinkę kurkumy. Fajnie zabarwia tofu na żółto i przypomina w wyglądzie prawdziwą jajecznicę :-)

Gotowe wykładam na talerz i posypuję szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 19.09.2016 09:31
pyszna odslona jajecznicy :-)
Franciszek 18.09.2016 16:34
ciekawy pomysł i nazwa
benka 18.09.2016 16:02
Zaintrygowała mnie nazwa i samo danie też.
mirosława4 18.09.2016 15:58
ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak