Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszna pieczarkowa z kukurydzą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udko z kurczaka 1 szt
pieczarki 25 dag
ziemniaki 4 szt
marchewka 1 szt
seler 1/4 szt
pietruszka 1/2 szt
pieprz
bulion 1 kostka
sos sojowy
kukurydza w puszce 1 szt
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
śmietanka 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszna pieczarkowa z kukurydzą

Ziemniaki obieramy i kroimy w równą kosteczkę. Marchewkę ,pietruszkę i seler obieramy także kroimy w małą równą kosteczkę. Pieczarki kroimy w plastry. Cebule siekamy drobno. W dużej patelni rozpuszczamy masło podsmażamy pieczarki i cebule. W drugim dużym garnku gotujemy udko z dodatkiem pieprzu liścia laurowego i bulionu. Kiedy pieczarki i cebula zarumienią się dodajemy pokrojone wcześniej warzywa i ziemniaki. Podsmażamy wszystko, mieszając co jakiś czas. Ziemniaczki muszą zrobić się lekko złociste. Dajemy łyżkę mąki mieszamy. Zalewamy szklanką wody -mieszamy i teraz przelewamy zawartość patelni do garnka z gotującym się udkiem. Gotujemy wszystko razem ok 20 min. Miedzy czasie doprawiając sosem sojowym ,solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy odcedzona kukurydzę i zaciągamy śmietanką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

idealme 25.03.2013 12:39
wygląda pysznie!
cukiereczek 25.03.2013 11:02
na pewno smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak