Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszna dyniowa na ostro

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 2 szt
cebula 2 szt
masło 100 g
dynia 1 kg
chilli
bulion 2 szklanki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszna dyniowa na ostro

Dynie obieramy usuwamy pestki i kroimy w kosteczkę. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Cebulę obieramy i siekamy. W dużym garnku rozpuszczamy masło - podsmażamy cebulkę następnie dodajemy starta marchewkę , chwilę smażymy i dodajemy pokrojoną dynie. Smażymy - co kilka minut mieszając. Podlewamy szklanką wody i dusimy. Kiedy woda odparuje jeszcze troszkę dolewamy. Miksujemy zupę na krem , jeżeli jest gęsta dodajemy bulionu. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy chilli do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 11.10.2013 08:00
pierwszy raz w tym roku jadłam zupę z dyni i bardzo mi smakowała, mysle ze Twoja tez by mi posmakowała
Monika-twin 11.10.2013 06:52
fajna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak