Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysty sernik wiedeński

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg zmielony 1 kg
jajko 5
masło 100 g
mąka ziemniaczana 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
cukier 1 szkl
ekstrakt waniliowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty sernik wiedeński

Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać jajka jedno po drugim ciągle ucierając. Stopniowo dodawać twaróg ,wmieszać obie przesiane mąki i ekstrakt waniliowy. Masę przełożyć do tortownicy o średnicy 22 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temp.180*C, włożyć sernik i zmniejszyć temp. do 160*C, następnie piec ok.1,5 godz. Upieczony i ostudzony chłodzić przez kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 30.12.2015 20:46
Uwielbiam serniczki.
agnieszka214 30.12.2015 19:55
Lubię pyszny sernik
misia123410 30.12.2015 16:52
aż ślinka leci apetyczne:)
Damiano
Damiano 30.12.2015 16:06
ekstra sernik
kd045 30.12.2015 16:04
mmmmm pyszności ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak