Puszysty piernik z powidłami śliwkowymi

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki mokre:

  • jajko

    3 sztuki
  • mleko

    1 szklanka
  • powidła śliwkowe

    1 szklanka
  • miód

    2 łyżki
  • olej

    3/4 szklanki

Składniki suche:

  • mąka

    3 szklanki
  • cukier

    1 szklanka
  • kakao

    2 łyżki
  • Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

    20 gramów
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • Soda oczyszczona Prymat

    1,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni.

Mieszamy mikserem składniki mokre. W drugiej misce mieszamy składniki suche. Do mokrej masy wsypujemy stopniowo suche składniki. Miksujemy około 2 minut.

Pieczemy w blaszce (12x25cm) wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą przez około 40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 15.04.2015 15:26
bardzo smaczny taki piernik
EDYTKA 31.03.2015 08:22
Dziękuję za uwagę Renata9... nie przemyślane. Ale naprawione...
Magdalena Rysińska 30.03.2015 15:44
Ja myślę, że pierwsze zdjęcie to po prostu zdjęcie piekarnika, a nie od razu, że reklama
Renata9 30.03.2015 14:14
Ale Twoje pierwsze zdjęcie to Reklama sprzętu konkurencji, nie wiem co na to Doradca ?
Renata9 30.03.2015 13:49
Fajny piernik
bertpvd 30.03.2015 12:30
Uwielbiam takie ciasta :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat