Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszyste placuszki z płatkami kukurydzianymi i miodem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Około 10 sztuk

płatki kukurydziane 2 szklanki
jajko 1 sztuka
jogurt naturalny 200 gram
mąka pszenna 2 łyżki
cukier 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Dodatkowo

miód

Ponadto

olej do smażenia

Porada

Placki najlepiej smażyć od razu po wykonaniu masy - będą delikatniejsze.

Przepis i sposób przygotowania na: Puszyste placuszki z płatkami kukurydzianymi i miodem

Jogurt połączyć z jajkiem, a następnie wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia.
Na końcu wmieszać płatki kukurydziane tak, aby wszystkie były dokładnie pokryte ciastem.
Na patelni rozgrzać olej i za pomocą łyżki wykładać nieduże porcje ciasta.
(1 łyżka stołowa na 1 placuszek.)
Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor.
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami.
(Na zimno również świetnie smakują.)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.06.2018 09:05
Na pewno są dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak