Puszyste pancakes

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1,25 szklanka
  • jajko

    1 szt
  • maślanka

    1,25 szklanka
  • cukier puder

    0,25 szklanka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • oliwa

    0,25 szklanka
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystko wrzucamy do miski i mieszamy do jednolitej konsystencji (polecam przesiać mąkę). No i tak na prawdę tyle roboty. Rozgrzewamy suchą patelnię i smażymy pancakes. Tym razem zjadłam z domowymi powidłami (ale uwielbiam z bitą śmietaną, polewą czekoladową i kwaśnymi wiśniami, mmm...).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kasia35 12.04.2013 10:37
wygląda smakowicie
Olga_SK 12.04.2013 10:14
pankejki są najlepsze na leniwe weekendowe śniadanko :D
wiola333 12.04.2013 09:52
bardzo smaczny przepis
noninka77 12.04.2013 09:49
kurcze jakie to proste a efekt niesamowity:)muszę spróbować:)
Paolcia 12.04.2013 08:48
wyglada bardzo apetycznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat