Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PUSZEK MAKOWY

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 200 g
mąka pszenna 100 g
cukier 200 g
margaryna 250 g
jajko 4 szt
proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczki
mak 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: PUSZEK MAKOWY

Kroki postępowania

1
Margarynę rozpuszczamy i zostawiamy do wystygnięcia. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy rozpuszczoną margarynę i ubijamy ok 2 min. Po tym czasie dodajemy stopniowo po łyżce wymieszane mąki z proszkiem. Miksujemy aż masa będzie jednolita.
Krok 1 - PUSZEK MAKOWY foto
2
Na koniec dodajemy mak, mieszamy i wykładamy masę do formy posmarowanej tłuszczem i posypaną kaszą manną.
Krok 2 - PUSZEK MAKOWY foto
3
Pieczemy 30-40 min. Studzimy i kroimy w odpowiednie porcje. Można posypać cukrem pudrem luk polukrować.
SMACZNEGO!!!!!!!
Krok 3 - PUSZEK MAKOWY foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 01.09.2013 11:21
pycha ciacho
fotoviderek 24.06.2013 13:50
Ciacho rewelacja :)
malaczarna23 09.04.2013 10:00
fajne ciasto:) jeszcze do tego jakiś kremik i niebo w gębie:)
monika141 22.03.2013 12:24
fajne ciacho
22.03.2013 12:23
fajne ciacho
Wiesława1 21.03.2013 18:29
lubię takie nieskomplikowane ciasta
dodi 21.03.2013 17:55
super ten puszek
magdziorka6 21.03.2013 17:51
delikatne smaczne
Anna133 21.03.2013 17:34
lekkie smaczne brawo
Magda24 21.03.2013 17:22
dobry przepis
miki47 21.03.2013 17:13
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak