Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PUREE ZIEMNIACZANO-DYNIOWE

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 5 sztuk
dynia 2 garście
masło 2 łyżki
śmietana kwaśna 1 łyżka
jogurt naturalny 2 łyżki
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 szczypta
pietruszka 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: PUREE ZIEMNIACZANO-DYNIOWE

Ziemniaki i dynię obieramy (z dyni pozbywamy się miąższu), kroimy w kostkę. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, po 10 minutach dokładamy dynię, gotujemy do miękkości.
Odcedzamy,dodajemy świeżo zmielony pieprz, suszoną pietruszkę, masło, jogurt i śmietanę.
Teraz wystarczy wszystko dobrze utłuc tłuczkiem lub zmiksować blenderem. W razie potrzeby doprawić.
Ps. Dla ułatwienia dodam, że dyni powinno być o połową mniej niż ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak