Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczane z sosem czosnkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 800 g
ząbek czosnku 1 szt
kwaśna śmietana 125 ml
majonez 2 łyżki
sok z cytryny
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczane z sosem czosnkowym

Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości. Odcedzamy i przeciskamy przez praskę.

Czosnek przeciskamy przez praskę, łączymy ze śmietaną i majonezem. Doprawiamy do smaku solą, białym pieprzem, sokiem z cytryny i odrobiną gałki muszkatołowej.

Sos dodajemy do ziemniaków, dokładnie łączymy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 11.03.2016 21:21
świetny pomysł na puree , warty wypróbowania
Aleksandra/Olcia 11.03.2016 19:30
ale kremowe mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak