Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczane z koperkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 500 g
koperek świeży
śmietana 30% 1/2 szklanki
sól 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczane z koperkiem

Pyszne ziemniaczki do obiadu z koperkiem .Ziemniaki umyć obrać ze skórek , włożyć do garnka zalać wodą i dodać sól , gotować do miękkości . Odcedzić i przegnieść przez praskę . Koperek umyć posiekać dodać do ziemniaków , oraz wlać słodką śmietankę dobrze razem wymieszać na gładką masę . Podawać do obiadu najlepiej do mięsa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 22.06.2013 20:57
też tak robię-smaczne jest takie puree
Łukasz15 01.01.2013 17:36
Super
Seba 09.11.2012 08:25
pycha
pycia9 30.10.2012 14:49
super
Wafelek2601 29.10.2012 19:45
Właśnie takie lubię
Poison1988 27.10.2012 14:04
też bardzo często robię puree tylko zamiast śmietany dodaję mleko i kawałeczek masełka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak