Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z serkiem topionym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 6 sztuk
ser topiony 5 kostek
masło 2 łyżki
mleko 1/2 szklanki
śmietana 1/2 szklanki
koperek 1 pęczek
cebula 1 sztuka
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z serkiem topionym

Ziemniaki gotujemy w łupinach. Następnie studzimy, obieramy i zgniatamy tłuczkiem. Na patelni roztapiamy ser topiony, dodajemy do niego masło, mleko i śmietankę. Cebulę obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Posypujemy drobno posiekanym koperkiem orz doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Podajemy razem z drugim daniem obiadowym lub jako dodatek do mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 29.01.2013 10:15
fajne piure

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak