Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z orzechami i awokado

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniak 4 szt
maślanka 4 łyżki
pieprz 3 szczypty
awokado 1 plater
orzechy włoskie 5 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z orzechami i awokado

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieram, gotuję do miękkości, odkładam do wystygnięcia, a następnie miksuję w blenderze.
Krok 1 - Puree z orzechami i awokado foto
2
Dodaję orzechów (cztery łyżki), maślanki oraz pieprzu.
Krok 2 - Puree z orzechami i awokado foto
3
Miksuję wszystko w blenderze aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Sprawdzam czy nie jest za mało ostre, w razie potrzeby dodaję jeszcze pieprzu.
Ja nie lubię soli, ale również można użyć.
Krok 3 - Puree z orzechami i awokado foto
4
Nakładam do miseczki. Plaster awokado kroję w kostkę i układam na puree. Wierzch posypuję jeszcze ostatnią łyżką orzechów.
Krok 4 - Puree z orzechami i awokado foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 30.01.2014 09:38
Rozumiem, że takie puree podajesz do obiadu zamiast ziemniaków?
Ola1984 30.01.2014 08:33
Fajny sposób na pure.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak