Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z kapusty włoskiej i ziemniaków, z serdelkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1 główka
ziemniaki 1 kg
serdelki 600 g
smalec 50 g
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z kapusty włoskiej i ziemniaków, z serdelkami

Kapustę szatkujemy, zalewamy osoloną wodą, tak by zakrywała kapustę. Gotujemy 45 min.

Dodajemy obrane i pokrojone ziemniaki, serdelki i gotujemy 40 min.

Wyjmujemy kiełbasę, trzymamy w ciepłym miejscu.

Kapustę i ziemniaki odsączamy, dodajemy smalec, przy pomocy tłuczka do ziemniaków, rozgniatamy na puree, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego, na wierzch układamy serdelki, podgrzewamy kwadrans w 180°C.

Podajemy zaraz po przygotowaniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 22.10.2017 19:58
ciepłe danie na jesienną kolację - idealnie :)
Jagódka17
Jagódka17 21.10.2017 15:35
ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak