PUREE Z GROCHU I ZIEMNIAKÓW

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • groch

    200 gram
  • ziemniaki

    2 sztuki
  • masło

    6 łyżek
  • mleko

    1/2 szklanki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasole i ziemniaki ugotować, przetrzeć, ponownie zagrzać, dodać mleko i 3 łyżki masła, dobrze rozprowadzić na gładką masę. Dodać do smaku sól. Wyłożyć łyżką do ziemniaków na talerze i polać roztopionym masłem. SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat