Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z fasolki wg smakowitej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
chili płatki 1/2 łyżeczki
masło rośinne 3 łyżki
tymianek 2 szczypty
fasolka flageolet 425 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z fasolki wg smakowitej

Obrane ząbki czosnku zmiażdżyłam nożem. Wrzuciłam je na patelnię dodając 1/2 łyżeczki płatków chili i 3 łyżki masła roślinnego. Podsmażałam cały czas mieszając aby czosnek się nie zrumienił. Wlałam fasolkę z puszki wraz z zalewą. Na koniec całość posypałam usiekanym tymiankiem. Dusiłam wszystko pod przykryciem 10 minut aż płyn zgęstniał. Dodatkowo można rozetrzeć i doprawić do smaku czarnym pieprzem jeśli ktoś lubi pikantne rozgrzewające danie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 06.08.2012 14:59
mniam
Gracer 06.08.2012 13:39
szkoda że bez zdjęcia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak