Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

puree z fasoli ...na 5 porcji

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ugotowanej białej fasoli 500 gram
cebyla 1,5 sztuka
ząbek czosnku 4 sztuk
olej rzepakowy 3 łyzeczki
do smaku pieprz i sól
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat 1,5 łyzka
boczek 250 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: puree z fasoli ...na 5 porcji

Cebule i boczek pokroic w kostke a czosnek w plastry . Wduzym rondlu na oleju podsmazyc boczek ,po 10 minutach dodac cebule , czosnek , przyprawe do fasoli i fasole .calosc dusic przez 15 minut i zmiksowac na jednolita mase .tak przygotowane purre mozna podawac do smazonych oraz duszonych mies ....zycze smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 12.05.2013 10:10
pomysłowo
eliza135 11.05.2013 21:41
fajna fasola

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak