Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z dyni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1/2 małej
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
cynamon do smaku
imbir do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z dyni

Kroki postępowania

1
1. Dynie dzielimy na mniejsze kawałeczki i wydrążamy środki. Myjemy i kładziemy na blasze do pieczenia.
Krok 1 - Puree z dyni foto
2
2. Pieczemy ok 30-40minut w 180-200stopniach. Tak aby dynia była miękka ale jeszcze nie wysuszona. Po upieczeniu ściągamy z dyni skórkę.
Krok 2 - Puree z dyni foto
3
3. Całość miksujemy (rozdrabniamy blenderem) i doprawiamy. Kwestia doprawienia zależy tak na prawdę od tego w jakiej postaci chcemy podać puree, czy może coś z niego zrobić.

SMACZNEGO :)
Krok 3 - Puree z dyni foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 04.03.2013 00:19
Uwielbiam dynię, takie puree z pewnością by mi smakowało
Pietruszka 17.01.2013 09:41
muszę wypróbować
Lemon 04.11.2012 14:38
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak