Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Purée szczawiowo-miętowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szczaw 1 pęczek
czosnek ząbki 1
szalotka 1
mięta liście 15
masło 50 g
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Purée szczawiowo-miętowe

Na maśle podsmażamy posiekany czosnek i szalotkę.
Dodajemy pokrojony szczaw i smażymy razem około 5 minut.
Całość blendujemy ze świeżą miętą i miodem na aksamitne purée.
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak