Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree pietruszkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
masło 1 łyżka
sól do smaku
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Puree pietruszkowe

Ziemniaki oczyszczamy z piasku. Gotujemy je na parze do miękkości. Ugotowane ziemniaki obieramy. Dodajemy masło oraz natkę pietruszki. Doprawiamy solą do smaku. Składniki mieszamy ze sobą dokładnie rozdrabniając ziemniaki. Puree jest gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 06.06.2013 08:23
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak