Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree marchewkowo-pomarańczowe z olejem chili

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 500 g
sok pomarańczowy 1-1,5 szkl.
olej aromatyzowany chili
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Puree marchewkowo-pomarańczowe z olejem chili

Marchewki obrać, umyć, pokroić w talarki i zalać wodą - tylko tyle, aby pokryła marchewkę. Lekko posolić i podgotować pod pokrywką przez 5 minut od zawrzenia - odlać. Wlać sok pomarańczowy, lekko posolić i gotować, aż zacznie się rozpadać i lekko odparuje - zmiksować bna gładko. Ostudzić i doprawić olejem chili - najlepiej sprawdza się dozownik ze sprayem. Schłodzić. Podawać do delikatnych ryb i drobiu np. na parze lub z grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 23.04.2014 07:30
ciekawa propozycja
Habibi 08.03.2014 20:59
jako dip do krakersów i chipsów nadaje się świetnie
jolanta53 04.03.2014 16:39
musi ciekawie smakować z chipsami:-)
Patriszja
Patriszja 20.02.2014 21:53
jeszcze takiego nie jadłam :) ale pora spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak