puree grochowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • groch

    75 dkg
  • masło

    40 gram
  • mąka

    40 gram
  • sól do smaku

  • słonina wędzona

    40 gram
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Groch płuczemy i namoczony zostawiamy na całą noc,następnie gotujemy go w tej samej wodzie w której był namoczony,gdy przestygnie przecieramy go przez sito.Z masła i mąki robimy zasmażkę rozprowadzamy wodą z gotowania grochu i mieszamy,doprawiamy do smaku solą.Słoninę i cebulę kroimy w kostkę podsmażamy i dodajemy do puree.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
LuKaSz4761 11.12.2011 10:31
Super przepis
Reda 08.12.2011 11:29
Rewelacyjny przepis.
Robert10 18.08.2011 09:48
fajne
Krystyna32 30.06.2011 17:17
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat