Puree czosnkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • sól

    do smaku
  • czosnek

    5 ząbków
  • masło

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Najprostsze w świecie puree, albo tłuczone ziemniaczki, jak kto woli. gotujemy ziemniaczki z odrobiną soli, po czym pougotowaniu wciskamy czosnek i dodajemy kostkę masła, tłuczemy, ja osbiście miksuje, wtedy jest bardziej puszyste. Dosalamy, czosnek lubi sól, i gotowe. Idelnie smakuje z karkówką czy żeberkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Joanna108 02.05.2011 09:58
fajne do grilla

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat