Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree cytrynowe z groszku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek konserwowy 1 puszka 400 g
lemon curd 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 do smaku
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta
masło 2 łyzki
mąka 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Puree cytrynowe z groszku

Groszek konserwowy odcedzić . Masło roztopić na małym gazie . Włożyć do malaksera groszek , wlać płynne masło .Dołożyć Lemon Curd .Zmiksować . Przełożyć do garnuszka . Oprószyć mąką i podgrzewać na małym gazie mieszając . Doprawić do smaku solą , pieprzem i sokiem z cytryny .
Dobrze smakuje z rybami smażonymi na maśle , drobiem na cytrynowo , gotowanymi rybami . Groszek konserwowy do dla mnie żelazna rezerwa w zapasach - a przy tym ulubiony dodatek . Robie z niego jarzynki , kremowe zupy , dodaję do sałatek . Bardzo też lubię puree z groszku . Wypróbowałam już kilka jego wersji. Dziś będzie o smaku słodkawo- cytrynowym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 03.12.2013 16:36
pyszne puree i jeszcze tak ślicznie podane :)
gosia561 01.12.2013 13:44
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak