puree buraczkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    3/4 kg
  • masło

    1/2 łyżki
  • mąka pszenna

    1 łyżeczka
  • śmietana

    1 łyżeczka
  • sól

  • ocet winny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki ugotuj. Ostudź, obierz, zetrzyj na tarce o małych oczkach. Lekko odciśnij. Masło stop w garnku. Posyp mąką, wymieszaj. Wlej sok odciśnięty z buraków, wymieszaj. Dodaj starte buraczki. Smaż na małym ogniu 2-3 minuty. Przypraw do smaku solą, pieprzem, octem winnym. Podawaj na gorąco, np. z kleksem kwaśnej śmietany.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorotka0000025 26.04.2012 15:31
super
m1monika 03.07.2011 11:51
fajny pomysł;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat