Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pumpkin Stew

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1 kg (gulaszowa)
cebula 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
olej 3 łyżki
pomidory 2 duże
papryka zielona 1 strąk
cukier 1 łyżeczka
ziemniaki 3 szt
pataty 3 szt
morele suszone 1 garść
bulion wołowy 500 ml
masło
dynia 1 kg (miąższu)
sherry 1/4 szkl
kukurydza w puszce 1/2 puszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pumpkin Stew

Mięso obsmażyłem na oleju razem z posiekaną cebulą i posiekanym czosnkiem.
Dodałem pokrojone w kostkę pomidory, drobno pokrojoną zieloną paprykę, łyżeczkę soli, pół łyżeczki pieprzu, cukier, morele, oba rodzaje ziemniaków ( pokrojone w kostkę ) i bulion.
Przykryłem i dusiłem godzinę. W tym czasie obrałem i oczyściłem dynię, miąższ pokroiłem na kawałki, podsmażyłem na maśle, oprószyłem sola i pieprzem. Dodałem do mięsa razem z sherry i kukurydzę. Wstawiłem do piekarnika, zapiekałem przez godzinę w temperaturze 160 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 29.11.2016 13:50
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak