Pumpernikiel z mulami po włosku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pumpernikiel

    2 kromki
  • mule

    0,5 szklanki bez muszli
  • kukurydza

    2 łyżki
  • oliwki

    4 sztuki
  • ser edamski

    3 łyżki startego
  • cebula

    0,5 sztuki
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

  • tabasco

    2 krople
  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na oliwie podsmażyć chwilkę cebulkę posiekaną w drobną kostkę, dodać mule chwilkę podsmażać ciągle mieszając i przykryć pokrywką na około 3 min na małym ogniu. Dodać kukurydzę i wszystkie zioła, przyprawy i tabasco. Chwilkę podsmażyć i ściągnąć z ognia, puki ciepłe dodać ser aby się rozpuścił i dobrze i szybko wymieszać.
Na pumpernikiel położyć jeszcze ciepłą potrawkę z muli i oliwki przekrojone na pół.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 04.02.2013 18:55
chętnie bym spróbowała
Motorek 23.01.2013 11:18
rewelacyjne jedzonko na romantyczną kolację
Dorian 04.09.2012 18:22
super
Renata22 29.08.2012 17:18
bardzo oryginalna propozycja ;) super!
elficzna 27.08.2012 17:28
brzmi bardzo ciekawie, muszę spróbować
kochanyptysiu 27.08.2012 15:27
wygląda cudownie,ale przez mule tylko sobie popatrze:)
Anna169Hosz 27.08.2012 10:56
Intrygujące.
przejs 23.08.2012 19:07
szalejesz! szkoda że u mnie nie lubią owoców morza...
przejs 23.08.2012 19:07
szalejesz! szkoda że u mnie nie lubią owoców morza...
przejs 23.08.2012 19:06
szalejesz! szkoda że u mnie nie lubią owoców morza...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat