Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Pulpety z wątróbki

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka
25 dkg
cebula
1 szt
jajko
1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
4-5 lyzek
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z wątróbki

Obrać i posiekać cebulę, wątróbkę pokroić w kosteczki i podsmażyć na tłuszczu, dodać cebulę i razem smażyć. Wystudzić, zemleć w maszynce, połączyć z jajkiem i bułką tartą. Doprawić do smaku. Formować małe kulki i wkładać do wrzącej osolonej wody. Gotować ok 10 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak