Pulpety z wątróbki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka

    25 dkg
  • cebula

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • bulka tatka

    4-5 lyzek
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrać i posiekać cebulę, wątróbkę pokroić w kosteczki i podsmażyć na tłuszczu, dodać cebulę i razem smażyć. Wystudzić, zemleć w maszynce, połączyć z jajkiem i bułką tartą. Doprawić do smaku. Formować małe kulki i wkładać do wrzącej osolonej wody. Gotować ok 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat