Pulpety z wątróbki

Pulpety z wątróbki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka

    25 dkg
  • cebula

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4-5 lyzek
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pulpety z wątróbki

Obrać i posiekać cebulę, wątróbkę pokroić w kosteczki i podsmażyć na tłuszczu, dodać cebulę i razem smażyć. Wystudzić, zemleć w maszynce, połączyć z jajkiem i bułką tartą. Doprawić do smaku. Formować małe kulki i wkładać do wrzącej osolonej wody. Gotować ok 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat