pulpety z ryżu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    200 ml
  • jajko

    1
  • żółtko jajek

    2
  • łyżki masła

    3
  • bulion

    1 l
  • ryż

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż zalać wrzącym mlekiem,ugotować na sypko i ostudzić.Bułkę namoczyć w zimnej wodzie i odcisnąć.Utrzeć masło z żółtakami,bułką i jajkiem,dodać ryż,posolić i dokładnie wymieszać.Formować małe pulpeciki i gotować w bulionie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magda60 22.11.2011 21:11
dobre
jasiek 27.09.2011 12:43
tez robię z ryżem
kriso 15.08.2011 20:55
super pomysł
gosia561 07.07.2011 13:17
ciekawe
agata1722 03.11.2010 08:21
mała odmiana
MAR3STA 24.10.2010 09:45
Świetne do zup i i sosów
Anna216 06.05.2010 12:36
super :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat