Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z otrębami pszennymi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 150 g
jajko 1 szt
sól
cebula 2 szt
otręby pszenne 4 łyżki
olej 1 łyżka
pieprz
masło 1łyżka
pomidory z puszki lub koncentrat
groszek 150 g
pietruszka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z otrębami pszennymi

Do mielonego mięsa dodać jajko, sól, 2 łyżki pokrojonej cebuli, 4 łyżki otrębów i 4 łyżki zimnej wody. Wymieszać wszystko na jednolitą masę i uformować 2-3 centymetrowe kulki. Obraną cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Dodać pomidory z puszki, między pomidory ułożyć pulpeciki. Dusić pod przykryciem na małym ogniu. Po 8 minutach dodać groszek. Dusić następne 7 minut. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Do potrawy dodać pietruszkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 04.02.2013 16:11
swietne
EmciaPichci 04.02.2013 16:10
smakowicie się prezentują!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak