Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PULPETY WĄTRÓBKOWO- PARÓWKOWE

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 25 dag
parówka dobrej jakości 25 dag
cebula 1 szt.
jaja 2 szt.
kasza manna 20 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dag
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: PULPETY WĄTRÓBKOWO- PARÓWKOWE

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Wątróbkę, parówki i cebulę bardzo drobno posiekać.
Krok 1 - PULPETY   WĄTRÓBKOWO- PARÓWKOWE foto
2
Następnie wymieszać z resztą składników, przyprawić do smaku i formować okrągłe pulpety.
Krok 2 - PULPETY   WĄTRÓBKOWO- PARÓWKOWE foto
3
Gotować 5 minut w osolonej i podawać z dowolnym sosem do obiadu.
Krok 3 - PULPETY   WĄTRÓBKOWO- PARÓWKOWE foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 25.09.2013 07:43
rewelacja,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak