Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety w warzywnym sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożona mieszanka chińska 1 szt
mięso mielone 40 dek
jaja 1
bułka tarta pikantna
tabasco 3 krople
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz
Majeranek suszony Prymat
śmietana 1/3 szkl
mąka 2 łyżki
masło 1 łyżka
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety w warzywnym sosie

Kroki postępowania

1
Do mielonego mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą i do smaku kucharka, pieprz, majeranek i tabasco. Masę dobrze wyrabiamy i formujemy pulpety. Gotujemy w niewielkiej ilości wody, tak aby były przykryte. Około 5 minut, wyjmujemy,Długość gotowania zależy od wielkości zrobionych pulpetów.
Krok 1 - pulpety w warzywnym  sosie foto
2
Masło roztapiamy, wrzucamy zamrożoną mieszankę warzywną i przesmażamy.
Krok 2 - pulpety w warzywnym  sosie foto
3
Przesmażone warzywa dodajemy do wywaru z pulpetów. Całość zagęszczamy zahartowaną śmietaną wymieszaną z mąką. Dodajemy kostkę rosołową, gotujemy przez chwilę, dodajemy pulpety ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy z ugotowanym ryżem.
Krok 3 - pulpety w warzywnym  sosie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 08.11.2013 13:47
apetyczny obiadek
Motorek 25.05.2013 09:32
smaczne pulpeciki
ben-ka 12.04.2013 10:04
takie jedzonko to i ja lubię.
RenataZ-et 16.02.2013 21:54
bardzo lubię takie dania
Henryka2 23.01.2013 17:22
pajbek, nawet rozumiem dlaczego nie rozumiesz! Pozdrawiam! :)
pajbek 22.01.2013 21:51
Myślę, że pulpety są pyszne i nie wiem o co się tu burzyć :-)
teresa18 21.01.2013 17:41
ja nie mam uwag i lubię takie połączenia
GOSIA18 21.01.2013 10:52
pyszności
kuklik 20.01.2013 20:59
proszę zobaczyć jakiej wielkości są zrobione pulpety i nigdy nie wyszły mi surowe.
Henryka2 20.01.2013 20:38
Uprzejmie donoszę,że powszechnie używanym skrótem od słowa dekagramy jest DAG nie DEK.I co, po 5 minutach i chwilce surowe pulpety będą gotowe? Na pewno?!Bardzo nieapetycznie pokazane.
ewelina/bunia 20.01.2013 20:31
ciekawe
Gracer 20.01.2013 19:23
super, uwielbiam
gosia56 20.01.2013 19:23
napewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak