Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie ponidorowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 250 g
cebula biała 1
czosnek 1 ząbek
jajko 1
mąka gryczana 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
koncentrat pomidorowy 1
bazylia świeża kilka listków

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie ponidorowym

Kroki postępowania

1
Mielone przekładamy do miski
Krok 1 - Pulpety w sosie ponidorowym  foto
2
Do mielonego wbijamy jajo , posiekany czosnek , cebulę i kromkę chlebka namoczoną . Przyprawiamy solą i pieprzem mieszam .
Krok 2 - Pulpety w sosie ponidorowym  foto
3
Formujemy kulki i obtaczamy w mące ziemniaczanej .
Krok 3 - Pulpety w sosie ponidorowym  foto
4
Wysokiego garnka wlewamy wody i solimy ( można dać kostkę warzywną ) .
Do gotującej wody wkładamy obtoczone kulki i gotujemy .









Krok 4 - Pulpety w sosie ponidorowym  foto
5
Po ugotowaniu dodajemy posiekaną bazylię i koncentrat .
Krok 5 - Pulpety w sosie ponidorowym  foto
6
Zaciągamy sos mąką i wodą . Przyprawiamy do smaku .
Krok 6 - Pulpety w sosie ponidorowym  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 26.10.2015 20:00
smaczne danie do zjedzenia..
mirosława4 26.10.2015 16:47
mam wrażenie jakbym czytała już ten przepis tylko pod innym tytułem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak