Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie pomidorowym z piekarnika
Pulpety w sosie pomidorowym z piekarnika - danie obiadowe dla małych i dużych. W przepisie zostało użyte mięso mielone wieprzowo-wołowe. Ale można te klopsiki zrobić z mięsa wołowego lub drobiowego. Jeśli nie masz koncentratu, możesz użyć passaty pomidorowej lub krojonych pomidorów z puszki. Upieczone pulpeciki można posypać startym serem żółtym.
Pulpety w sosie pomidorowym z piekarnika:
Gotowym sosem zalać surowe pulpeciki. Nagrzać piekarnik do około 180 stopni i wstawić do niego naczynie z pulpecikami.
Danie powinno być gotowe po ok. 35-40 minutach, ale jest to zależne od wielkości naszych pulpecików. Najlepiej po tym czasie spróbować jednego z nich i ewentualnie przedłużyć ten czas. Na 5 minut przed końcem pieczenia, danie posypać startym żółtym serem. Serwować na gorąco z ziemniakami, ryżem lub makaronem oraz ulubioną surówką :)