Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
koncentrat pomidorowy
jogurt naturalny
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka 1 łyżeczka
kostka rosołowa 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie pomidorowym

Mięso przekładamy do miski, dodajemy jajko i bułkę tartą tak żeby mięso się skleiło. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy szczyptę papryki słodkiej i dobrze mieszamy. Następnie formujemy małe kulki. Podsmażamy z obu stron przez chwilę na oleju. W garnku gotujemy wodę i dodajemy kostkę rosołową. Do bulionu przekładamy pulpety i dusimy na małym ogniu przez ok 30 min. aż mięso będzie miękkie. Gdy mięso będzie już miękkie dodajemy wymieszany w słoiku koncentrat pomidorowy, jogurt naturalny i mąkę. Wlewamy szybko do gotującego się sosu i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak