Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie pomidorowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pulpeciki

mięso mielone 40 dag
pieczarki 40 dag
kajzerka 1 szt
mleko
cebula 1 szt
ząbek czosnku 2 szt
sól i pieprz
olej do smażenia

Sos

pomidory krojone z puszki 1 op
oliwa 1 łyżka
ząbki czosnku 2 szt
Bazylia suszona Prymat
oregano
woda 1/4 szkl
sól i pieprz
ser żółty 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie pomidorowym

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać posiekać i zeszklić na oleju , dodać obrane pokrojone pieczarki i usmażyć.
Krok 1 - Pulpety w sosie pomidorowym  foto
2
Kajzerkę namoczyć w mleku , odcisnąć i dodać do mięsa razem z pieczarkami masę wyrobić i doprawić do smaku.
Krok 2 - Pulpety w sosie pomidorowym  foto
3
Z masy formować małe kuleczki i smażyć z każdej strony na oleju
Krok 3 - Pulpety w sosie pomidorowym  foto
4
Składni na sos zmiksować.
Krok 4 - Pulpety w sosie pomidorowym  foto
5
Pulpety ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zalać sosem . Zapiec w piekarniku 25 minut w temp 180 stopni
Krok 5 - Pulpety w sosie pomidorowym  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 08.06.2016 15:11
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak