Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie pieczarkowym wg Zub3r'a

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Pulpety

mięso mielone 1/2 kg
marchew 1
czosnek 2 ząbki
otręby owsiane 2 łyżki
jajko
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
sól
pieprz
olej do smażenia

Sos

pieczarki 1/2 kg
cebula 1
bulion 2 szk
śmietana 1 szk
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
tymianek
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie pieczarkowym wg Zub3r'a

Kroki postępowania

1
Do mięsa dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, startą marchewkę, przyprawy, jajko i otręby. Dokładnie ale szybko łączymy wszystkie składniki.
Krok 1 - Pulpety w sosie pieczarkowym wg Zub3r'a foto
2
Formujemy pulpety wielkości orzecha włoskiego i obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. Przekładamy na ręcznik papierowy.
Krok 2 - Pulpety w sosie pieczarkowym wg Zub3r'a foto
3
Pieczarki oczyszczamy, płuczemy i kroimy w mniejsze części.
Krok 3 - Pulpety w sosie pieczarkowym wg Zub3r'a foto
4
Posiekaną cebulę szklimy na oliwę. Dodajemy pieczarki i całość chwilę smażymy. Następnie wlewamy bulion i dodajemy przyprawy. Na koniec sos zaprawiamy śmietaną. Do sosu dodajemy pulpety i całość chwilę podgrzewamy.
Smacznego!
Krok 4 - Pulpety w sosie pieczarkowym wg Zub3r'a foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 02.01.2015 20:55
chętnie bym zjadła
Michał2 02.01.2015 20:26
smaczna propozycja na pulpety!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak