Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie koperkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 g
bulion drobiowy 500 ml
koperek 1 pęczek
cebula 1 mała
czosnek 2 ząbki
bułka czerstwa 1/2 szt
śmietana 30% 2 łyżki
mąka pszenna do obtoczenia
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie koperkowym

Kroki postępowania

1
Cebulkę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oleju. Bułkę tartą namoczyć. Czosnek zmiażdżyć. Mięso mielone wyrobić z cebulką, czosnkiem, wyciśnięta bułką tartą. Doprawić do smaku.
Krok 1 - Pulpety w sosie koperkowym foto
2
Z mięsa formować nieduże kuleczki. Obtoczyć je w mące. Koperek posiekać.
Krok 2 - Pulpety w sosie koperkowym foto
3
Bulion podgrzać w rondlu, wrzucić pulpeciki i zagotować.
Krok 3 - Pulpety w sosie koperkowym foto
4
Dodać posiekany koperek. Całość gotować 10-15 minut.
Krok 4 - Pulpety w sosie koperkowym foto
5
Śmietanę rozprowadzić w gorącym sosie i wlać do rondla. Zagotować Jesli trzeba, doprawić do smaku.
Krok 5 - Pulpety w sosie koperkowym foto
6
Pulpeciki podałam z młodymi ziemniakami i zieloną sałatą.
Krok 6 - Pulpety w sosie koperkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 13.09.2016 07:53
uwielbiam pulpeciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak