Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Pulpety
-
mięso mielone
50 dag -
cebula
1 szt -
jajko
1 szt -
mąka pszenna
do obtoczenia -
bułka czerstwa
1 szt -
ząbki czosnku
2 szt -
olej do smażenia
-
sól i pieprz
do smaku -
przyprawa uniwersalna
łyżeczka
Sos grzybowy
-
grzyby suszone
10 sztuk -
cebula
2 szt -
marchew
1 szt -
olej
3 łyżki -
sól i pieprz
do smaku -
natka pietruszki
2 łyzeczki -
śmietana 30%
250 ml -
mąka pszenna
1 łyżeczka
Przepis i sposób przygotowania Pulpety w sosie grzybowym
Kroki postępowania




Komentarze (2)