Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie chrzanowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 g
sól i pieprz
śmietanka 3 łyżki
chrzan 2 łyżki
koprek posiekany 1 łyzka
suszona pietruszka 1 łyżeczka
jajko
olej 2 łyżki
liść selera 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie chrzanowym

Mięso mielone mieszamy z pieprzem, solą i jajkiem. Lepimy kulki. Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy kulki, obsmażamy je z obu stron, Następnie ścieramy na tarce marchew, dodajemy wszystkie suszone zielone warzywa. Dusimy pod przykryciem około20 minut. Dodajemy chrzan i śmietankę. Gotujemy jeszcze około5 minut. Podajemy z ziemniaczkami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlenka.S 04.01.2014 19:20
bardzo fajnie podane danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak