Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie cebulowo- warzywnym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
marchew 2 sztuki
seler korzeniowy 1/2 sztuki
cebula 3 sztuki
wino białe wytrawne 50 ml
natka pietruszki 1 sztuka
kasza pęczak 1 szklanka
kumin 1/2 łyżeczki
pieprz 1 szczypta
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sól 1,5 łyżeczki
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie cebulowo- warzywnym

Mięso dopraw przyprawami i uformuj pulpety. Usmaż na złoto na patelni. W rondlu rozgrzej odrobinę oleju, zeszklij cebulę pocięta w piórka, dodaj koncentrat pomidorowy, potem resztę warzyw startych na tarce o dużych oczkach. Duś warzywa podlewając białym winem. Duś do miękkości. Zmiksuj blenderem warzywa, dodaj pulpety i duś jeszcze ok 10 minut. Podawaj z kaszą pęczak i natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 16.02.2017 18:25
pyszne danie obiadowe
Wiktoria29 16.02.2017 16:28
zjadłabym.....
Grazyna0211 16.02.2017 16:14
smaczne danie
ada.la 16.02.2017 15:35
fajny obiadek
Agnieszka-87-25 16.02.2017 15:22
super jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak