Pulpety w sosie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • JAKO

    2 szt.
  • mięso mielone

    400 g
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    1 ząbki
  • makaron kokardki

    400 g
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • Sos pieczeniowy ciemny

    1 szt
  • mąka

    2 łyżki
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę i dodać do mięsa mielonego,2 jajka ,bułkę tartą i czosnek,doprawić do smaku CAŁOŚĆ I FORMOWAĆ ZGRABNE PULPECIKI,Na rozgrzany olej układamy pulpeciki i smażymy z obu stron,gdy mięso jest gotowe odlewamy olej i zalewamy sosem do pieczenia ,na wolnym ogniu dusimy całość przez około 10 min.podajemy z makaronem kokardki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat