Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone ok30 dag
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
cebula 1/2 szt
papryka 1 szt
pieczarki ok10 szt
koncentrat pomidorowy
sól
pieprz
olej
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie

Do mięsa mielonego wbić jajko, dodać 1/4 pokrojonej drobno cebuli i bułkę tartą. Doprawić do smaku i wymieszać.
Paprykę oczyścić, umyć i pokroić na kawałki. Pieczarki opłukać i pokroić. Na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju przesmażyć pieczarki i resztę pokrojonej cebuli. Dodać paprykę i posolić. Podlać wodą i dusić.
Z przygotowanej mięsnej masy formować małe pulpeciki, obtaczać w mące i wrzucać do wrzącego sosu.
Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku i dusić do miękkości często mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 23.02.2013 23:37
pycha!
angelika14 20.02.2013 21:12
dawno nie jadłam pulpecików, dziękuję za pomysł na obiad
beatkaa153 20.02.2013 20:43
lubię pulpeciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak