Pulpety w sosie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    ok30 dag
  • jajko

    1 szt
  • bułka tarta

    1 łyżka
  • cebula

    1/2 szt
  • papryka

    1 szt
  • pieczarki

    ok10 szt
  • koncentrat pomidorowy

  • sól

  • pieprz

  • olej

  • mąka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mięsa mielonego wbić jajko, dodać 1/4 pokrojonej drobno cebuli i bułkę tartą. Doprawić do smaku i wymieszać.
Paprykę oczyścić, umyć i pokroić na kawałki. Pieczarki opłukać i pokroić. Na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju przesmażyć pieczarki i resztę pokrojonej cebuli. Dodać paprykę i posolić. Podlać wodą i dusić.
Z przygotowanej mięsnej masy formować małe pulpeciki, obtaczać w mące i wrzucać do wrzącego sosu.
Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku i dusić do miękkości często mieszając.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ONY_za_kare 23.02.2013 23:37
pycha!
angelika14 20.02.2013 21:12
dawno nie jadłam pulpecików, dziękuję za pomysł na obiad
beatkaa153 20.02.2013 20:43
lubię pulpeciki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat